Fortællinger og aktiviteter - hele sommeren og mere til.

12-07-2012
Nyhed Natur, planter og dyr Generel information Nyhedsinformation Borgere Danmark Nationalparkforside NP-Thy Også vises på NST Thy

Nationalpark Thy rummer masser af fortællinger og muligheder for aktiviteter. Nationalparkens frivillige er gode energiske fortællere, og de vil gerne formidle lokale historier og viden videre til besøgende og andre lokale. De har derfor arrangeret en masse spændende arrangementer i løbet af sommeren.

I går var der familiedag i Stenbjerg med aktiviteter ved stranden og på landingspladsen. Nogle af nationalparkens frivillige havde lavet et hæfte, som blev delt ud til alle interesserede. Den indeholder morsomme idéer til brug af sten og skaller, man kan finde på stranden. Det lille hæfte rummer også faktuel viden om stenene og skallerne, så det er leg og læring på en gang.  Hæftet fås i besøgscenteret i Stenbjerg hele sommeren.

Det er også frivillige fortællere fra Stenbjerg og omegn, som på skift hver onsdag fra 14-15 hele sommeren tager sig af Limfjordsfortællingen ved Stenbjerg Landingsplads. Limfjordsfortællingerne handler om fiskernes liv og hårde arbejde gennem tiden og de tragedier, der følger af at have det oprørske hav som sin daglige arbejdsplads. Læs mere om arrangementerne her .

Der findes stadige mange fiskere i Thy – især lystfiskere. Nogle af nationalparkens frivillige ynder også at tilberede den friskfangede fisk på en meget lækker måde. Man kan være heldig at møde dem ved besøgscenteret i Stenbjerg, hvor de fortæller om koldrøgning af fisk fra havet. Når de røger, er der også mulighed for en smagsprøve.

Stenbjerg rummer mange andre fortællinger og nogle af dem vil blive fortalt i arrangementet ”historien om Stenbjerg” i aften kl.19 og ” Kunstnere i Nationalpark Thy – Klithedens kunstnere” d. 21. juli.

Nationalparkens frivillige bor og stammer fra forskellige områder af nationalparken, og har derfor vidt forskellige ekspertise og interesseområder. Nationalparkens frivillige står derfor også for en tur, som omhandler det gamle Agger. Denne tur afsluttes ved de sorte huse i Agger, som nu fungerer som byen kulturhus/museum.

Støtteforeningen for Nationalpark Thy tilbyder nogle aktive ture. Nationalparken skal nemlig benyttes, men også beskyttes. Med det fokus har støtteforeningen blandt andet lavet en tur, hvor nationalparkens stivogterne vil tage alle interesserede med på en dejlig aftentur. Her vil man høre lidt mere om deres virke.

Der er nok af arrangementer i Nationalpark Thy i løbet af de næste par måneder, og alle er velkommen. Der findes information om de forskellige ture i nationalparkens arrangementsfolder, som findes rundt om i lokalområdet og i besøgscenteret i Stenbjerg. Du kan også finde den ved at trykke her . Begivenhederne er også beskrevet på www.thy360.dk

Kort over Nationalpark Thy


Se Nationalpark TV