Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Bliv samarbejdspartner

Et af formålene med Nationalpark Thy er at støtte en udvikling til gavn for lokalsamfundet og det lokale erhvervsliv, samtidig med at der tages respekt for beskyttelsesinteresserne. Nationalparken ønsker også et højt kvalitetsniveau i de ydelser og produkter, som sælges med tilknytning til Nationalpark Thy. Derfor indgår nationalparken partnerskaber og deler branding effekten med virksomheder, organisationer og andre, som leverer ydelser eller produkter af en høj kvalitet i tilknytning til nationalparken.

Partnerprogrammet skal sikre, at de interessenter, som ønsker at drage fordel af nationalparkens brand og logo, leverer produkter og ydelser af en høj kvalitet og med en klar forbindelse til Nationalpark Thy.

Partnerprogrammet bygger på rettigheder, som partneren kan opnå ved at overholde en række kriterier, som er tilpasset tre overordnede områder:

  1. Immaterielle ydelser som oplevelser og naturvejledning.
  2. Fødevarer med tilknytning til nationalparken.
  3. Fysiske produkter som fx uldtrøjer og træskåle fremstillet af materialer fra nationalparken.
logo-produkt.jpg

Ansøg om logo på fødevarer og non-food

Bestyrelsen for Nationalpark Thy har nedsat et certificeringsudvalg, som indstiller ansøgninger om brug af Nationalpark Thys logo på fødevarer og non food til bestyrelsen. Produkterne skal leve op til en række kriterier for at kunne komme i betragtning. Det gælder fx kriterier om oprindelsessted, produktionsmåde og forarbejdning.

For yderligere deltaljer se: 

Kriterier for anvendelse af Nationalpark Thys logo på fødevarer

Kriterier for anvendelse af Nationalpark Thys logo på non-food 

Næste ansøgningsfrist er 1. oktober 2017. Ansøgning sker elektronisk via ansøgningsskemaet (klik på udfyld ansøgningsskema)

 - UDFYLD ANSØGNINGSSKEMA

 

Producenter med lov til at bruge nationalparkens logo:

Honning fra stader i Nationalpark Thy og produkter heraf

  • Lisbeth Svendsen & Georg Sandal Jensen, Thisted: Honning fra klokkelyng og hedelyng
  • Robert Larsen, Ræhr: Honning fra klokkelyng og hedelyng
  • Kurt Jensen, Hanstholm: Honning
  • Jens Mogensen, Svankjær: Honning samt produkter heraf (sirup, mjød, øl) 
  • Struerdal Biavl, Struer: Honning fra hedelyng
  • Thy Honning v. Knud Søgaard, Harring: Honning fra mosebølle, klokkelyng, hedelyng og honningdug
  • Ernst Kempf, Kronens Hede: Honning fra Nationalpark Thy
  • Karl Otto Reinwald, Vigsø: Honning
  • Birthe Møller, Skyum: Honning fra kløver, klokkelyng og hedelyng
  • Henrik Eriksen, Bedsted: Honning fra hedelyng
  • Aksel Bundgaard, Jebjerg: Honning fra hedelyng
  • Knud Madsen, Vinderup: Honning fra hedelyng
  • Søgaard Naturhonning v. Lars Søgaard Nielsen, Skive: Honning fra hedelyng
  • Inger Bjerre, Vestervig: Honning fra klokkelyng, hedelyng og vilde blomster og træer
  • Hans Christensen, Hørdum: Honning fra hedelyng
  • Knud Jespersen, Snedsted: Honning fra lyng
  • Bardington v. Jens Henrik Jeppesen, Borup: Honning fra stader i Nationalpark Thy
  • Niels Liltoft, Hurup: Honning fra lyng.
  • Villy Ringgaard, Hanstholm: Honning fra stader i Nationalpark Thy.

Kød fra vildt og naturplejedyr i Nationalpark Thy og produkter heraf

  • Jens Chr. Sørensen, Hanstholm: Kød fra økologiske stude.
  • Gyrup v. Nicolaj Nicolajsen, Sønderhå: Økologisk Galloway-kød samt studekød og produkter heraf fx røget og tørret kølle, oksespegepølse, oksegrillpølser, fersk og frosset kød.
  • Ørum Får v. Helga Jensen og Olav Hauch Andersen, Ørum: Kød fra får og lam (Spelsau): fersk kød, fårespegepølse, lammespegepølse, lammegrillpølse, røget lammekød, lamme-rullepølse.
  • Thy Lam v. Gitte Kroll, Skjoldborg: Lammekød og produkter, der er fremstillet heraf.
  • Vorupør Slagter v. Søren Jensen, Vorupør: Produkter af kød fra Gyrup og Ørum Får: Fersk kød, oksespegepølser, grillpølser og røget og tørret kølle fra Galloway, samt fårespegepølser, lammespegepølser, lammegrillpølser, røget lammekød, lammerullepølser.
  • Thystuden v. Morten Gramstrup: Oksekød fra stude – fersk kød (hel, halv, kvart og ottendedele) samt spegepølser og røget kød.
  • Naturstyrelsen Thy: Vildt nedlagt på statens arealer i Nationalpark Thy og forarbejdet hos Galgebakkens Hjortefarm eller Klosterhedens Vildt.  
  • Klosterhedens Vildt: kød fra fritlevende vildt i Nationalpark Thy.

Bær og urter, sanket i Nationalpark Thy og produkter heraf: 

  • Stenbjerg Kro v. Henny Mortensen, Stenbjerg: Kryddersnaps (rav, marehalm, havtorn, tranebær, mosebølle, pors, røllike, fyrrenåle) - Syltetøj, gelé og saft (havtorn, hyben, tranebær, mosebølle, brombær, revling, hyldeblomster) - Hyldebærkapers - Fyrrenålesirup og -gelé - Urtesalt med ramsløg, brændenælde, skvalderkål, skovsyre - Blomsterthe med rødkløver, hyldeblomst og røllike-blomster
  • Frøken Fines Bonbon Museum v. Anita Müller, Svankjær: Gelé (havtorn, hyldeblomst, hyldebær, mosebølle, gran, mælkebøtte, rønnebær)
  • Hawfrisk Klitmøllervand ApS v. Tom Lindskog, Klitmøller: Klitmøllervand på flaske
  • Hotel Thisted: Ulvesnaps
  • Thisted Bryghus - Porse Guld (33 cl.), Porse Nr. 1 (50 cl.), Bock øl med porse, Guld Porse (50 cl.), nationalparkserien: Thagaard, Klithede og Faddersbøl samt Cold Hawaii og Cold Hawaii Rav
  • Vorupør Slagter v. Søren Jensen, Vorupør: Havtorn sylt, hyben sylt og havtorn/hyben sylt.
  • Elmelund: Urter og bær sanket i Nationalpark Thy til forarbejdning og videresalg.
  • Gaarden Klitmøller / Naturkram v. Inge Lise Gissel & Gunnar Ottosson, Klitmøller: Produkter af råvarer sanket i Nationalpark Thy: Marmelader af havtorn, hyben, hyldeblomst, tranebær og mosebøllebær. Ramsløgpesto og ramsløgsalt. Sennep med havtorn og hyldeblomst.
  • Thya Specialiteter fra Thy v. Alice Bisgaard: Produkter af råvarer sanket i Nationalpark Thy: Marmelader, sirup og salt med havtorn, snaps med havtorn og porse, gin med enebær.
  • Thyværkstedet: Marmelader og syltevarer af hyben, havtorn, hyldebær, mosebøllebær, sortebær, brombær, tranebær, svampe, tormentilrod, skovsyre, porse, salturt, ramsløg, vild timian, m.m. sanket i Nationalpark Thy.
  • Restaurant Loft v. Martin Hundahl Jensen: Is med gin, bær og urter fra Nationalpark Thy.

Produkter baseret på afgrøder i Nationalpark Thy

  • Gyrup v. Nicolaj Nicolajsen, Sønderhå: Økologisk korn og produkter heraf, fx mel og malt og spiritus, herunder whisky

Non food produkter fra Nationalpark Thy:

  • Ernst Kempf, Kronens Hede: Drejede emner (skåle, fade, vaser, dåser, skrivesæt, peberkværne, snurretoppe m.m.) af træ fra Nationalpark Thy
  • Ørum Får v. Helga Jensen og Olav Hauch Andersen, Ørum: Fåre- og lammeskind og garn og produkter fremstillet heraf fra dyr, der har plejet natur i Nationalpark Thy
  • Thy Lam v. Gitte Kroll, Skjoldborg: Lammeskind, ben, uldgarn og produkter, der er fremstillet af disse fra dyr, der har plejet natur i Nationalpark Thy
  • &Woodlab v. Mathias Hedal, Vildsund: Folderholdere af træ fra Nationalpark Thy
  • Minishelters v. Henrik Vang Christensen, Vuust: Minishelters af bjergfyr 
  • Egon Jessen Nielsen: Smykkeserie og souvenirs med planter fra Nationalpark Thy
  • Elmelund: Træ sanket i Nationalpark Thy til forarbejdning og videresalg.
  • Sæberiet Thy v. Jytte Bovbjerg, Sjørring: Økologisk sæbe med fx hybenrose, havtorn, hindbær og andre bær, fyr, porse, honning, lyng og sand sanket i Nationalpark Thy.
logo-partner.jpg

Ansøg om formidlingspartnerskab

Organisationer og personer, der udbyder personlig formidling, kan ansøge om formidlingspartnerskab via Nationalpark Thys Partnerprogram.

Det er et krav, at man deltager i fire halvdages kurser: Nationalparkens natur og kulturhistorie, Færdsel i Nationalpark Thy, Nationalparkvært og Førstehjælp. Se aktuelle nationalparkkurser

Derudover er formidlingspartnere forpligtet til hvert år at indsende statistik på forespørgsel i det format, som efterspørges af Nationalpark Thy. 

Ansøgninger bedes sendt til: 

 

Formidlingspartnere

  1. Laila Nielsen, , 2215 9848 (Personlig partner)
  2. Mie Buus, , 6199 8539 (Personlig partner)
  3. Christina Pedersen, , 2084 4404 (Personlig partner)
  4. Henrik Jensen, , 9793 8065 (Personlig partner)
  5. Lyngs Management, www.lyngs.org
  6. Susanne Toft Lyngs, , 2331 9019 (Personlig partner)
  7. Mette Åkerstrøm, www.ridetureithy.dk
  8. Tage Hedegaard, Vandring for livet
  9. Carl Ejler Carlsen, Privat formidler, 
  10. Christian Nereus Grant, Octomar, Privat formidler
  11. Jan Skjoldborg Kristensen, Privat formidler, , 5361 1429
  12. Thomas Kolding, Nordvest Safari
  13. Ulla F. Andersen, Privatformidler, , 2149 1175
  14. Allan Christiansen, NaturEvent Agger Tange, , 2023 6599
  15. Per Kiel Andersen, Danmarks jægerforbund 
  16. Lars Ole Andersen, Danmarks jægerforbund
  17. Søren Kiel Andersen, Privat formidler, , 2011 8243 
  18. Egon Jessen Nielsen, Natur og Kultur
  19. Elsemarie Nielsen, Nielsen Bioconsult/Børn i naturen
  20. Karsten Bjørnskov, Naturstyrelsen
  21. Henrik Bak, Naturstyrelsen
  22. Jens Jørgen Andersen, Naturstyrelsen
  23. Tonny Toftdal, Naturstyrelsen
  24. Ole Søndergaard, Naturstyrelsen
  25. Kim Christensen, Privat formidler 

Statistik over arrangementer og bestilte ture.

Hvert år får gæster hjælp til at opleve og forstå Nationalpark Thy af en lang række organisationer og enkeltpersoner. Det er vi i nationalparken rigtig glade for, og vi er meget interesseret i at få oplysninger om, hvor mange der deltager, og hvor de kommer fra osv. Vi bruger bl.a. oplysningerne i forbindelse med:

  • At give et overblik over benyttelsen og belastningen af arealerne i NP Thy.
  • At kvalificere den fremtidige formidling, ved bl.a. at se på, hvilke typer af arrangementer, der kommer mange/få besøgende til. Altså hvilke der er populære.
  • At kvalificere ansøgninger til fonde.
  • At følge udviklingen i antallet af besøgende. (Ifølge Lov om nationalparker og Bekendtgørelse for Nationalpark Thy skal nationalparkens udvikling følges og evalueres)

Alle der formidler i Nationalpark Thy opfordres til at indsende statistik i nedenstående format til (Formidlingspartnere er forpligtet til at sende oplysningerne til os)

  1. Skema til offentlige arrangementer i excel eller samme skema i word
  2. Skema til bestilte ture/arrangementer i excel

 

undefined